Windows üzerinde Android Q (10) emülatörü kurulumu

Bu yazımda Windows işletim sistemi üzerine Android Q (10) emülatörü kurulumunu anlatacağım. Ben kurulumu Windows 10 üzerine yaptım fakat diğer Windows sürümlerinde de aynı işlemler geçerli olacaktır. Böylece bilgisayarınız içerisinde sanal bir Android cihaz, Google Play Store ve diğer uygulamaları kullanabileceksiniz.


Öncelikle buradaki bağlantıdan Android Studio web sitesine gidin. Açılan sayfada "Download Android Studio" butonuna tıklayarak yükleyiciyi bilgisayarınıza indirin. Yükleyiciyi çalıştırın.

Android Studio indirme sayfası


Açılan Android Studio yükleyici penceresinde "Next" butonu ile devam edin. Yükleme tamamlandığında "Finish" butonuna basarak Android Studio'yu başlatın.





Açılan küçük pencerede önceki ayarlarınızı içeri aktarmak isteyip/istemediğinizi soracak. Burada "Do not import settings" seçeneğini seçip "OK" butonuyla devam edin.



Açılan ilk kurulum sihirbazı penceresinde "Next" butonuna basarak ilerleyin.



Sonraki pencerede yine değişiklik yapmadan "Next" butonu ile devam edin.



Editör kullanmak isterseniz, kullanacağınız renk temasını seçin. Bilmiyorsanız herhangi birini seçip "Next" butonuyla devam edin.



Sonraki pencerede "Finish" butonuna basarak kurulum işlemini başlatın. Bu işlemden sonra gerekli bazı dosyaları Google sunucularından indirmeye başlayacak.



İndirme işlemleri bitene kadar bekleyin ve bittiğinde "Finish" butonu ile sonladırın.




İşlemler başarı ile tamamlandığında Android Studio açılış sayfası sizi karşılayacaktır. Bu pencerede, sayfanın sağ alt köşesindeki "Configure" yazısına tıklayın ve açılan listeden "AVD Manager" 'i seçin.




Açılan pencerede Android Sanal Cihaz oluşturacağız, bu nedenle "Create virtual device..." butonuna basarak işlemi başlatın. Bu işlemin ardında gereken bazı dosyaları indirecektir.





İndirme işlemlerinin ardından açılan pencerede oluşturmak istediğiniz cihaz modelini seçin. Örneğin; Pixel 3 seçebilirsiniz. Seçiminizin ardından "Next" butonu ile ilerleyin.





Açılan pencerede kullanmak istediğiniz Android sürümünü seçin. Seçimden sonra açılan bildiri penceresinde "Accept" seçimini yaparak "Next" butonuyla ilerleyin.





Tekrar gereken dosyaları indirme penceresi açılacaktır. Yükleme işlemi bittiğinde "Finish" butonu ile işlemi bitirin.





Tekrar önceki pencereye döneceksiniz, bu pencerede "Next" butonuyla ilerleyin.





Son olarak açılan pencerede "Finish" butonuyla kurulum işlemlerini bitirip, çalıştırma kısmına geçeceksiniz.




Açılan Android Virtual Device panelindeki oluşturduğunuz cihazın "Play" tuşuna basarak çalıştırınız.




Artık Android 10 kurulu emülatörünüz hazır ve normal bir cihaz gibi kullanmaya başlaya bilirsiniz.





Windows üzerinde Android Q (10) emülatörü kurulumu Windows üzerinde Android Q (10) emülatörü kurulumu Cihan tarafından 2020-03-17T03:08:00+03:00 tarihinde gözden geçirildi. Puan: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.