Xiaomi görüntülü aramayı etkinleştrime

Xiaomi şebeke  üzerinden görüntülü aramayı etkinleştirme için yapmanız gereken adımlar.

Her şeyden önce belirtmek isterim ki bu anlatımları yapabilmek için cihazınızda Root yetkilerini kullanabiliyor olmanız gerekmektedir.

Bir çoğumuz şebeke üzerinden görüntülü görüşmeyi sadece bir kaç markaya özgü olarak biliriz. Fakat artık VoLTE ile diğer markalarda da şebeke üzerinden görüntülü görüşme özelliğini aktif edebilirsiniz. Tabi bu özelliği kullanabilmek için görüşme yapacak her iki tarafta da VoLTE ve Görüntülü Arama özellikleri aktif olması gerekmektedir. Aksi durumda şebeke üzerinden görüntülü arama gerçekleştiremezsiniz.



Xiaomi telefonlarda nedendir bilinmez, varsayılan olarak bu özellik devre dışı bırakılmış ve kullanılması normal şartlarda engellenmiştir. Fakat biz cihazımızın build.prop dosyasında bir takım değişiklikler yaparak bu özelliği aktif edebilir ve kullanılabilir hale getirebiliriz.

Öncelikle cihazım da Root yetkilerine sahip bir Dosya yöneticisi ve Kod/Metin editörü olması gerekmekte. Ben bu işlem için Es File Manager (Es Dosya Yöneticisi) uygulamasını öneriyorum.

Uygulama ile cihazın ana belleğindeki "system" klasörüne gidiyoruz ve buradaki "build.prop" isimli dosyayı Es Metin Editörü ile açıyor ve Düzenle seçeneğini etkinleştiriyoruz.

build.prop dosyasına aşağıdaki satırları ekliyoruz.

persist.dbg.ims_volte_enable=1
persist.dbg.volte_avail_ovr=1
persist.dbg.vt_avail_ovr=1
persist.dbg.wfc_avail_ovr=1
persist.radio.VT_ENABLE=1
persist.radio.rat_on=combine
persist.radio.data_ltd_sys_ind=1
persist.radio.data_con_rprt=1
persist.radio.calls.on.ims=1
persist.radio.volte.dan_support=true
persist.data.iwlan=1
persist.data.iwlan.ipsec.ap=1
persist.sys.cust.lte_config=true

persist.rcs.supported=1

Daha sonra yine aynı dosyada persist.rcs.supported=0 yazan satırı bulup siliyoruz ve dosyayı kayıt ediyoruz. İşlem bu kadar, artık cihazınızı yeniden başlatabilirsiniz.



Bu işlemden sonra artık ViLTE/VoLTE ile şebeke üzerinden görüntülü görüşmeyi kullanabiliriz.






Xiaomi görüntülü aramayı etkinleştrime Xiaomi görüntülü aramayı etkinleştrime Cihan tarafından 2020-01-01T03:39:00+03:00 tarihinde gözden geçirildi. Puan: 5

12 yorum:

  1. Es file manager build.prop dosyasını açmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dosyayı açmak için üzerine dokunduğunuzda 'ES Metin Düzenleyici' ile açmalısınız.

      Sil
    2. Oyle bir sey yazmiyor ki

      Sil
  2. Telefonda donma falan olmuyor değilmi siliniyor mu birsey

    YanıtlaSil
  3. Yaptıktan sonra 4.5g çekmemeye başladı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sorunu ilk defa duyuyorum. İşlemleri doğru yapıp yapmadığınızı tekrar kontrol ediniz.

      Sil
  4. Merhaba öncelikle emeğiniz için teşekkür ederim. Benim bu konuyla ilgili bir sorum olacaktı. build.prop dosyasını bilgisayara çekip düzenliyorum fakat düzenlediğim dosyayı permission hatasından dolayı system klasörüne gönderemiyorum. Her yolu denedim ancak dosya izinlerini değiştirmem de izin vermiyor. Shell ile yönetici hakları alıyorum yine olmuyor root ile deniyorum yine olmuyor. Nasıl bir yol izlemeliyim sizce?

    YanıtlaSil
  5. Merhaba ben redmi Note 9 pro kullanıcısıyım cihazımda root yetkileri var ancak build.prop dosyasında hiçbir şekilde değişiklik yapamıyorum çünkü permission değişikliğine izin vermiyor. Adb shell ve su ile yönetici hakları aldığım halde chmod ile ilgili bir işlem yapılmıyor. Düzenlemiş olduğum dosyayı mnt klasörüne kopyaladım fakat permission sorunları nedeniyle replace yapmaya izin vermiyor. Bunun çözümü nedir acaba?

    YanıtlaSil
  6. Merhaba kardeşim telefonumda root yok eş metin düzenleyici uygulamasını bulamadım play storede hangi uygulamayı önerirsin

    YanıtlaSil
  7. I TRIED IT IN RN8 IT DOESN'T WARK

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.