Windows 10/8.1/8 Antimalware Service Executable Nasıl Kapatılır

Windows Defender yazılımının gerçek zamanlı koruma hizmeti olan Antimalware Service Executable sürekli olarak bilgisayarınızda arka planda çalışarak sistemi denetler ve tarama yapar. Sözde bilgisayarınızı virüs tehditlerine ve diğer tehlikelere karşı korumaktadır. Fakat bu konuda en başarısız yazılımlardan biridir. Buna rağmen sanki gerçekten bir iş yapıyormuş gibi görünsün diye belkide bilgisayarınızda sizden daha fazla RAM ve Disk bazende CPU kullanımı yaparak tabiri caizse tüm sistem kaynaklarınızı sömürür ve bilgisayarınızı yavaşlatır. Bu yüzden bu yazıda antimalware service executable kapatma yöntemini göreceğiz. 


Antimalware Service Executable nasıl kapatılır?


Bu hizmet nasıl devre dışı bırakılır diye merak ediyorsanız, aslında bu hizmet siz bilgisayar ayarlarından gerçek zamanlı korumayı kapatsanız bile tam olarak kapatılmaz ve sistem kaynaklarını kullanmaya devam eder. Bu nedenle, Antimalware Service Executable den kurtulmanın en iyi yolu tamamen silmektir. Fakat Windows çalışır haldeyken bu işlemi yapamayız ve bu yüzden bize geçici olarak kullanacağımız ek bir masaüstü işletim sistemi gerekmektedir.Ayrıca bunu yükleyebileceğimiz bir USB yada yazılabilir DVD gerekiyor. Genel konuya hakim olduğumuza göre artık işlemlerin detayına geçebiliriz. 



Geçici bir taşınabilir masaüstü işletim sistemi hazırlamak


Taşınabilir masaüstü işletim sistemlerinde bir çok seçenek mevcut fakat benim de kullandığım ve tavsiye ettiğim iki sistem var, birincisi Windows PE üzerine kurulu taşınabilir Hirens BootCD paketidir. Bu paketi Google üzerinden adı ile aratırsanız çok rahat bir şekilde bulabilirsiniz. Boyutu 500MB ile 1.4GB arasında değişen paketleri mevcuttur. Herhangi birini indirebilirsiniz. İkincisi ise Windows XP üzerine kurulu LiveXP paketidir. Bu paketin boyutu da 100MB-300MB arasında değişmektedir. Fakat LiveXP yeni donanıma sahip bilgisayarlarda uyumsuzluklar çıkarttığı için benim tavsiyem Hirens BootCD paketini kullanmanızdır. 






Paketi bilgisayarınıza indirmiş olduğunuzu varsayarak anlatıma devam ediyorum. İkinci ihtiyacımız olan şey ise Rufus isimli programdır. Bu program ile indirmiş olduğumuz işletim sistemi görüntüsünü (iso) USB belleğimize yazacağız. Bu programda ücretsiz bir şekilde Google üzerinde arama yaparak çok basitçe bulabilirsiniz. 





USB belleğimizi bilgisayarımıza takıyoruz ve ardından Rufus programını başlatıyoruz. SEÇ butonu ile indirdiğimiz Hirens BootCD iso türündeki sistem görüntüsünü seçiyoruz. Ardından BAŞLAT butonuna basarak yazma işlemini başlatıyoruz, bu işlem yaklaşık 5dk kadar sürecektir. İşlem başarı ile tamamlandıktan sonra USB belleği çıkartmadan sistemi tamamen kapatın, bilgisayarın bekleme yada uyku modunda olmadığına dikkat edin. Bilgisayarı şimdi tekrar başlatın ve başlat düğmesine basar basmaz F10 yada F12 tuşlarına hızlı bir şekilde ardı ardına basın. Her bilgisayarda boot menüsü farklı olabilir eğer başaramazsanız Google üzerinde bilgisayar modelinize göre boot menüsünün nasıl açıldığını araştırınız. 


Antimalware Service Executable silme işlemi


Boot menüsünden USB belleği seçin ve taşınabilir Windows'un açılmasını bekleyin. Sistem açıldığında Bilgisayarım bölümüne gidin ve C sürücünüzü bulun (İşletim sisteminizin yüklü olduğu sürücü) ardından Program Files ve Program Files(x86) ve Program Data>Microsoft klasörlerine girerek Windows Defender klasörlerini SHIFT + DEL tuş kombinasyonu ile silin. Yada isimlerini değiştirin.




Daha sonra geçici işletim sistemini kapatıp, USB belleği bilgisayardan ayırıp normal bir şekilde sisteminizi Antimalware Service Executable olmadan rahat rahat kullanabilirsiniz. 
Windows 10/8.1/8 Antimalware Service Executable Nasıl Kapatılır Windows 10/8.1/8 Antimalware Service Executable Nasıl Kapatılır Cihan tarafından 2020-01-20T02:42:00+03:00 tarihinde gözden geçirildi. Puan: 5

2 yorum:

  1. helal olsun kardesim sadece sen dogru duzgun anlatmıssın

    YanıtlaSil
  2. daha kolayı varki programları var ama anlatman guzelmıs kardesım

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.