Xiaomi 14 Ultra - Büyük yenilikler dikkatlerden kaçtı


Xiaomi şubat ayının sonunda merakla beklenen yeni amiral gemisi modeli Xiaomi 14 Ultra'yı piyasaya sürdü. Yüzeysel bakıldığında selefinden ciddi bir yenilik yapılmamış gibi görünse de aslında durum öyle değil. Xiaomi 13 Ultra kullanıcılarının çeşitli topluluklardaki yorumları cihazlarını güncelleme gereği olmadığı çünkü zaten pek bir şey değişmediği yönündeydi. Bu teknik incelemede cihazlarını güncellemeyi düşünmeyen Xiaomi 13 Ultra kullanıcılarını biraz üzeceğim, çünkü Xiaomi 14 Ultra bazı büyük ve önemli yeniliklerle geldi. Bu yazıda sizlere tek tek, her yerde bulabileceğiniz teknik özelliklerinden bahsetmeyeceğim. Sadece selefi Xiaomi 13 Ultradan neler değişti ve güncellendi bunları listeleyeceğim




Premium bir görünüm kazandı



İlk büyük yenilik olarak Xiaomi 14 Ultra arka tarafta kamera modülünün kambur yapısından kurtularak daha modern ve premium bir görünüm kazandı. Bu artık 14 Ultra'nın garip bir akıllı telefon olarak görünmediği anlamına geliyor.



Daha gelişmiş bir ekran deneyimi



İkinci büyük yenilik artık Xiaomi 14 Ultra, selefinin bazıları için sinir bozucu ve dezavantajları yanında hiç bir avantajı olmayan kavisli ekranından kurtularak daha düz ve geleneksel mikro kavisli bir ekrana sahip. Bu sayede ekran daha iyi bir görüntüleme deneyimi yanısıra daha fazla güvenlik sağlıyor. Artık kenarlardan alınacak darbelere karşı güvende. Üstelik ekranın daha düz olması ekran koruyucu kullanmak isteyenler için harika olacak. Neyseki 14 Ultra fabrikada monte edilmiş iyi bir ekran koruyucu film ile geliyor.




Xiaomi 14 Ultra'nın ekranı teknik yönlerdende bazı önemli yükseltmeler aldı. Öncelikle yeni modeldeki ekran TCL markasına ait. TCL markası kaliteli ekran deneyimi ile öne çıkan televizyonlar üreten ve bunun yanı sıra bir çok büyük markaya ekran panelleri satan önemli bir üreticidir. Yeni TCL C8 ekran 3000nit parlaklığa kadar çıkabiliyor. Bu özellikle HDR içeriği görüntülerken gözle görüllür fark yaratacaktır. Xiaomi 14 Ultra ekranı Corning Gorilla Glass Victus 2 ye ek olarak Xiaomi tarafından geliştirilen ek Xiaomi Longjing Glass katmanına sahiptir. Bu çok daha dayanıklı bir ekranınız olduğu anlamına gelir.



Gerçek bir diyafram


Üçüncü büyük yenilik ana kameradaki diyafram. Artık diyafram 13 Ultra da olduğu gibi f1.9-4.0 arasında iki seçenekli değildir. Bunun yerine DSLR kameralarda olduğu gibi tüm aralık kullanılabilir. Yani f1.63 ve f4.0 arasındaki istediğiniz bir açıklığa ayarlayabilir ve çekimlerinizde çok daha fazla esneklik kazanabilirsiniz. Ayrıca artık yeni diyafram sayesinde fotoğraflarınızda ek lens filtresi olmadan yıldız efektinin keyfini çıkarta bilirsiniz.



En yeni kamera sensörü

Dördüncü büyük yenilik ana kameradaki sensör IMX 989 en son nesil Sony LYT-900 modeline yükseltilmiştir. Bu yeni sensör eskisine göre 0.6mm daha büyüktür. Ayrıca Xiaomi tarafından yapılan açıklamalara göre çok daha iyi ışık kazancı ve çok daha geniş bir dinamik aralığa sahiptir. Ek olarak artık daha güçlü işlemci sayesinde Xiaomi 14 Ultra 8K 30fps ve 4K 120fps hızlarında video kaydı yapabiliyor.

Tüm bunlara ek olarak kamera uygulaması da bazı önemli güncellemeler aldı. Profesyoneller için Log video kaydı, Director modu ve daha gelişmiş Master Sinema modu yanı sıra bazı yeni manuel kontrollere de sahiptir. Ayrıca çok istisna bir fonksiyon olan Odak istifleme özelliğide artık Xiaomi 14 Ultra da yer alıyor.

Yardımcı kamera sensörleri değişmeden kalıyor ancak yinede çok büyük gelişmeler var.


Güncellenmiş teknoloji

Beşinci büyük gelişme yardımcı kameralarda. Öncelikle artık 13 Ultra'nın aksine Xiaomi 14 Ultra 4 kamera da farklı odak uzaklıklarında macro yakın çekim özelliğine sahiptir. Bunun yanı sırada Xiaomi'nin yeni yakınlaştırma ve fotoğraf işleme algoritmaları ile telefonunuz bir teleskopa dünüşüyor desek yeridir. Samsung S24 Ultra kullanıcılarını bile ağzı açık bırakan bu yeni nesil yakınlaştırma performansı Xiaomi 14 Ultra'yı diğer tüm rakiplerinin önüne geçiriyor.


Güçlü iletişim 

Altıncı büyük gelişme cihazın kablosuz özeliklerinde. Xiaomi 14 Ultra da iki adet
Xiaomi Surge T1 adı verilen tuner bulunmaktadır. Bu tuner Wifi, Bluetooth ve şebeke sinyallerinin yönetimini yaparak daha kaliteli ve performanslı bir veri alışverişini sağlar.


4lü mikrofon kurulumu

Yedinci büyük gelişme ise Xiaomi 14 Ultra 4 adet mikrofona sahip olmasıdır. Bu hem video ve hemde ses kayıtlarında 360 derece yönlü ses kayıt edilmesine olanak sağlar. Böylece sinema filmlerini aratmayan bir ses kayıt deneyimi sunmayı amaçlar.


Daha hızlı şarj

Sekizinci büyük gelişme kablosuz şarj. Artık neredeyse iki hızlı kablosuz şarja özelliğine sahip Xiaomi 14 Ultra 80 Watt güce kadar kablosuz şarj hızını destekliyor.


Hollywood teknolojisi

Dokuzuncu büyük gelişme şuan için Çin'de ki kullanıcıları ilgilendirse de Xiaomi 14 Ultra artık uydu üzerinden iletişim özeliğine sahiptir. Bu cihazın karasal bir şebekeye ihtiyaç duymadan uzaydaki uydular aracılığıyla görüşme ve internet bağlantısına sahip olabileceği anlamına gelir.

Gördüğünüz gibi yeni Xiaomi 14 Ultra modeli bir çok önemli ve etkili özellik yükseltmelerine sahiptir. Tüm bu özellikler Xiaomi 13 Ultra sahiplerinin cihazlarını yeni modele yükseltmeleri için bir çok neden sağlıyor.


Gerçek fotoğrafçı

Tüm bunların yanı sıra Xiaomi 14 Ultra Avrupa ve bazı Asya ülkelerinde ön sipariş veren kullanıcılara Profesyonel Fotoğraf Kiti ücretsiz olarak hediye ediliyor. Bu yaklaşık 200$ değerindeki aksesuar sayesinde hem fotoğrafçılık deneyiminizi daha iyi hale getirebilir ve hemde cihazın 1499€ fiyatını biraz olsun kabul edilebilir hale getirebilir.






Xiaomi 14 Ultra - Büyük yenilikler dikkatlerden kaçtı Xiaomi 14 Ultra - Büyük yenilikler dikkatlerden kaçtı Cihan tarafından 2024-03-09T15:06:00+03:00 tarihinde gözden geçirildi. Puan: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.