Photoshop webp eklentisi - webp dönüştürme adımları

Webp görüntüleri dönüştürmek ve işleyebilmek için varsayılan olarak desteklemeyen Photoshop programına bir eklenti yardımıyla webp desteği ekleyebilirsiniz. Webp görüntüleri işleyebilmek ve dönüştürebilmek için bazı programlar ve araçlar mevcut ancak hem daha çok işlevsellik hemde daha ileri düzey işlemler için Photoshop programı daha kullanışlı olmaktadır.



Google tarafında tavsiye edilen eklentinin indirme bağlantısını, yükleme işlemini ve basit kullanma talimatını aşağıya ekleyeceğim zaten fakat önce webp ile ilgili kısacık bir bilgi notu eklek istiyorum.

Google, web yöneticisi belgelerinde ve araçlarında; "Resimleri yeni nesil biçimlerde yayınlayın" uyarısı altında; "JPEG 2000, JPEG XR ve WebP gibi resim biçimleri genellikle PNG veya JPEG'den daha iyi sıkıştırma sağlar. Böylece indirme işlemleri daha hızlı tamamlanır ve veri tüketimi daha az olur. " notu yer almaktadır. Bu notta WebP haricindeki biçimleri hiç görmemiş gibi yapabilirsiniz, pek kullanılabilirliği olan biçimler değil ve olacak gibi de durmuyor. Ancak webp'nin geleceği oldukça parlak görünüyor.


y-guyon tarafından WebPShop eklentisi doğrudan indirme bağlantısı burada.

fnord tarafından AdobeWebM eklentisi doğrudan indirme bağlantısı Windows için burada ve Mac için burada.

temelde iki eklenti aynıdır ve aynı işi yaparlar. Eklentileri Photoshop ile kullana bilmek için .8bi uzantılı dosyaları Photoshop'un kurulu olduğu dizindeki Plug-ins klasörü içerisine kopyalamanız yeterli. Örneğin: "C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CC\Plug-ins"


Kullanım talimatlarını ise sırasıyla aşağıdaki şekilde takip edebilirsiniz. Ek olarak Google sıkıştırma oranı için 50'yi tavsiye ediyor.

Farklı Kaydet

Biçim seç

Sıkıştırma oaranını seç

Sonuçları karşılaştır

Görüntüleri karşılaştır


Photoshop webp eklentisi - webp dönüştürme adımları Photoshop webp eklentisi - webp dönüştürme adımları Cihan tarafından 2020-03-24T14:20:00+03:00 tarihinde gözden geçirildi. Puan: 5

2 yorum:

  1. Harika paylaşım, emeğinize sağlık. Çok işimi gördü. Artık 2dk da görüntüleri Adobe Photoshop ile convert edip webp olarak sitemde yayınlıyorum.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.