Lightroom Mobile - Hazır preset (ön ayar) kullanımı

Bu yazımda mobil kullanıcılar için Adobe Lightroom Mobile uygulamasında preset dosyalarının uygulanmasını 5 adımda anlatıyorum. Preset dosyaları yani Ön ayar dosyalarını hazır instagram filtreleri olarak da biliyor bir çok kişi. Aslında bunlar filtre değil ayar dosyalarıdır. Mobil uygulamada kullanabilmek için .dng biçimindeki görüntülere uygulanmış preset dosyalarına ihtiyacınız olacak. Ben örnek bir preset dosyasını konunun altında paylaşacağım denemek isteyenler için.

Preset uygulanmadan önceki hali



Öncelikle tabiki Android / IOS cihazımızda Adobe Lightroom Mobil uygulamasının yüklü olması gerekmekte. Öyleyse uygulamayı açıyoruz ve sağ alt köşeden çalışma yapacağımız .dng biçimindeki preset görüntüsünü ve preset uygulayacağımız fotoğrafımızı seçerek içeri aktarmalısınız.



1. Adım: Preset içeren görüntüyü açın.




2. Adım: Sağ üst köşedeki 3 nokta işaretine tıklayıp seçenekler menüsünü açıyoruz ve görüntüdeki ayarları kopyalıyoruz. 






3. Adım: Açılan pencerede onay tikine basarak kopyala işlemini tamamlıyoruz.





4. Adım: Preset uygulamak istediğiniz fotoğrafı / görüntüyü açıyoruz.





5. Adım: Aynı ikinci adımdaki işlemde olduğu gibi üç nokta butonuna basarak seçenekleri açıyoruz ve bu sefer ayarları yapıştır butonuna basıyoruz. 






Ve mutlu sona ulaşıyoruz.






Preset uygulanmadan önceki hali






Örnek Lightroom Mobile DNG Preset dosyası indir




Lightroom Mobile - Hazır preset (ön ayar) kullanımı Lightroom Mobile - Hazır preset (ön ayar) kullanımı Cihan tarafından 2020-03-26T20:10:00+03:00 tarihinde gözden geçirildi. Puan: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.