Xiaomi Mi 9 - TWRP yükleme - MIUI 11 - Android 10

Miui 11'e sahip Mi 9 cihazınıza otomatik TWRP yüklemek için aşağıdaki basit adımları takıp edebilirsiniz.

Öncelikle cihazınızın BootLoder kilidinin açık olduğuna ve bilgisayarınızda gerekli USB sürücülerin kurulu olduğuna emin olunuz. Telefonunuz için USB sürücüleri yüklü değilse buradaki bağlantıdan gerekli sürücüleri indirebilirsiniz. Mümkünse ve sisteminiz açılıyorsa Geliştirici Seçenekleri kısmından USB Hata ayıklamayı açınız.

Ayrıca TWRP yükleme işleminin ardından ilk açılışta Magisk yüklemezseniz sistem açıldıktan sonra TWRP silinir. Bu yüzden yükleme işlemlerine başlamadan önce telefonun hafızasına Magisk zip dosyasını cihazınıza kopyalayın.

Not: İşlemlerin daha sorunsuz yapılabilmesi için işlemleri varsa bilgisayarınızın D sürücüsünde, yoksa C sürücüsünün ana klasörü içerisinde gerçekleştirin.

Otomatik TWRP yükleme


Telefonunuzda mümkünse USB hata ayıklama işlevini aktif hale getirin. ( Ayarlar > Ek özellikler > Geliştirici Seçenekleri )

Aşağıdaki TWRP kurulum aracını indirin ve bir klasöre ayıklayın.

TWRP kurulum aracı indir



Telefonunuzu USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın.

Kurulum aracını çalıştırıp talimatları takip edin.



Magisk Kurulumu

Kurulum işlemi bittikten sonra TWRP'nin ilk açılışında, "bağla" yada "mount" menüsünden sistem ve data (veri) sürücülerini bağlayınız. Ayrıca "Sistem klasörünü salt okunur bağla" ayarında tik varsa o tiki kaldırın.

Ardından "Yükle" menüsünden daha önce cihaza kopyalamış olduğunuz magisk zip dosyasını yükleyin, cihazınız açıldıktan sonra ise Magisk apk dosyasını indirip normal bir apk yükler gibi yükleyin.

Manuel TWRP yükleme

Buradaki Minimal ADB Fastboot Portable aracını bilgisayarınıza indirin. Ardından sıkıştırılmış dosyaları klasöre çıkartın, mümkünse D yada C sürücülerinde işlemlerinizi yapın. 

Ardından buradaki TWRP dosyasını indirin ve recovery dosyasını zip içerisinden çıkartın, bu çıkan recovery dosyasını biraz önce çıkartmış olduğunuz minimal adb fastboot klasörüne kopyalayın.

Telefonunuzu fastboot moduna alıp USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın.

Ardından klasör içerisindeki cmd-here dosyasına sağ tık yapıp yönetici olarak çalıştırın. Açılan komut penceresine aşağıdaki komutu girin. 

fastboot flash recovery recovery.img

Cihazınızda USB Hata ayıklama açıksa, komut işlenip işlem tamamlandıktan sonra yeni komut satırı geldiğinde aşağıdaki komutu girin. 

adb reboot recovery

Cihazınızda USB Hata ayıklama açık değilse cihazınızı manüel olarak Recovery modunda başlatın. 

Ardından yukarıdaki başlıktaki Magisk Kurulumu işlemlerini yapın. 

Xiaomi Mi 9 - TWRP yükleme - MIUI 11 - Android 10 Xiaomi Mi 9 - TWRP yükleme - MIUI 11 - Android 10 Cihan tarafından 2020-01-05T03:54:00+03:00 tarihinde gözden geçirildi. Puan: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.