MIUI 11 Kamera önizleme / Galeri geçiş sorunu çözümü




Xiaomi cihazlar Miui 11 ve Android 10 (Q) sürümüne geçişten sonra bir hata ile karşılaştılar. Bu hata kamera uygulaması ile bir fotoğraf çektikten sonra bu fotoğrafı önizleme için üzerine bastığınızda hiç tepki vermemesi yada ani bir şekilde açılıp/ kapanması ile kendini gösteriyordu.




Uzun süredir bu düzeltme için resmi bir güncelleme gelmedi ve çözümü Türk geliştirici ve destekçilerden By.TRabZonLu™ ve Suat Sarıoğlu çözüme kavuşturdu. Aşağıda anlatılan işlemlerden sonra bu sorundan kurtulabilirsiniz.







İşlemlere başlamadan önce cihazınızda ROOT olmalı ve Root izinlerine sahip bir dosya yöneticisi olmalıdır. Ben bu işlemde Es File Menager uygulamasını tavsiye ederim. Zaten cihazınızda root izinlerine sahip bir dosya yönetici varsa onu da kullanabilirsiniz.




Ayrıca işlemlere başlamadan önce herhangi bir sorun ihtimaline karşı sistem yedeğinizi almayı unutmayın.




Aşağıda paylaşılan apk apk dosyasını cihazınızın /system/priv-app/MediaProvider yoluna giderek oradaki apk ile değiştirin. Bunun için önce belirtilen yola gidip eski apk dosyasını silin ve ardından yeni indirmiş olduğunuz apk dosyasını bu yola kopyalayın.


MediaProvider.apk  buradan indirin.

 




Ardından apk izinlerini rw- r-- r-- olarak değiştirin. Daha sonra cihazınızı yeniden başlatın. Artık sorunun çözülmüş olması gerekiyor.

 




Cihazı yeniden başlattığınızda yada kamera uygulamasında bir hata ile karşılaşırsanız Kamera uygulaması ve Medya Deposu uygulamasının verilerini temizlemeyi deneyin.





MIUI 11 Kamera önizleme / Galeri geçiş sorunu çözümü MIUI 11 Kamera önizleme / Galeri geçiş sorunu çözümü Cihan tarafından 2020-01-04T16:24:00+03:00 tarihinde gözden geçirildi. Puan: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.