Chrome tarayıcısında uzun ekran görüntüsü alma ve editör (Android)

 Bilindiği üzere Chrome eb tarayıcısının Android versiyonunda uzun ekran görüntüleri alamıyoruz. Bir çok Android cihazı dahili bir özelliği olan kaydırarak uzun ekran görüntüsü alma işlevi Chrome da çalışmıyor ve Sadece ekranın görünen kısmının ekran görüntüsünü kayıt edebiliyoruz. 

Esasında bu özelliği Chrome tarayıcısı kendi içinde barındırıyor ancak henüz geliştirilmekte olan bir özellik olduğu için bu özellik normal kullanımda ve kullanıcılara sunulmuyor. 

Geliştirici seçeneklindeki iki adet ayarı aktif ettiğimizde hem bu geliştirilmekte olan kaydırarak uzun ekran görüntüsü alma işini yapabiliyoruz. Hem de Chrome tarayıcısında dahili olarak bulunan resim düzenleme editörüyle aldığımız ekran görüntüsünde düzenlemeler yapabiliyoruz. 


Bunun için öncelikle Chrome tarayıcımızı açıp adres satırına chrome://flags yazıp ilerliyoruz. 



Ardından açılan sayfadan arama çubuğuna "share" yazıyoruz. Sonuçlar arasında  "Share Screenshots" ve "Share long screenshots" seçeneklerini "Enebled" olarak ayarlıyoruz. Ardından Chrome uygulamasını sonlandırıp, uygulama önbelleğini temizliyoruz.





Bundan sonra ekran görüntüsünü almak istediğinizde sağ üst kısımda bulunan ayarlar panelindeki Paylaş butonuna tıklayıp, çıkan seçeneklerden yapmak istediğiniz şeyi seçiyorsunuz. 





Aldınız ekran görüntüsünü, kırpmak, metin eklemek yada üzerine çizim yapmak istersenizde yine dahili resim editörünü kullanabiliyorsunuz. 






Chrome tarayıcısında uzun ekran görüntüsü alma ve editör (Android) Chrome tarayıcısında uzun ekran görüntüsü alma ve editör (Android) Cihan tarafından 2021-05-16T00:18:00+03:00 tarihinde gözden geçirildi. Puan: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.