Bilgisayara Android işletim sistemi yükleme ( LineageOS )

Birçoğumuzun aklına gelmiştir bilgisayara Android yükleme fikri. Kimilerimiz android oyunlar için, kimilerimiz diğer android uygulamalar için. Ben mesela IPTV uygulamarı için kullanıyorum. Android IPTV uygulamaları bilgisayarlar için olanlardan çok daha kullanışlı ve basit oluyorlar. 

Piyasada bir çok android emülatör mevcut. Ancak bunları yüklediğinizde hem sistem tam olarak kontrolünüzde olmuyor ve hem de içerisinde reklamlar yada sponsor uygulamalarla birlikte geliyorlar. Bu da oldukça can sıkıcı bir şey. 

Bizim yöntemimiz Virtual Machine (Sanal Makine) yöntemi. Bir çoğunuz biliyor olabilir bilgisayarlarımıza VitualBox yada VMware benzeri sanal makine programlarıyla sanal işlerim sistemleri yükleyip, korumaları bir ortamda kullanıyoruz. 

Kuracağımız sistem Android x86 projesinin bir tık daha ileriye taşınarak akıllı telefonlarımızda bir çoğumuzun kullandığı LineageOS yapısı. Böylelikle bilgisayara kuracağımız Android sisteminde daha gerçek ve saf bir deneyim yaşayabiliyoruz. 

Sanal makine programı olarak bazı seçenekleriniz var hali hazırda. Ben ücretsiz kullanabileceğiniz VirtualBox programını yada ücretsiz şekilde bulabileceğiniz VMware programını tavsiye ederim. Ben farklı amaçlar için kullandığım için işime daha çok yarayan VMware programını kullanıyorum.

Öncelikle aşağıdaki bağlantıdan, yükleyeceğimiz Android sistemin iso dosyasını bilgisayarımıza indirmeliyiz. 


https://osdn.net/projects/android-x86/downloads/68670/cm-x86-14.1-r5.iso/


Ardından sanal makine programımızı açıyouz ve "Create a New Virtual Machine" yazısına tıklıyoruz.





Açılan pencerede "Next" butonuna tıklayıp geçiyoruz. 



Sonraki pencerede yükleyeceğimiz iso dosyamızı göstermemiz gerekiyor. "Browse" butonuna tıklayıp, indiriş olduğumuz Android iso dosyamızı şeçiyoruz.



Android sistemimizin disk boyutunu ayarlıyoruz. Sonrasında "Store virtual disk as a single file" seçeneğini işaretleyip "Next" butonuna tıklıyoruz.


Aşağıdaki alandan makinemizin donanım özelliklerini ayarlayabilir yada doğrudan geçebilirsiniz. Ben minimum 2GB RAM ve 1 işlemci ve 2 çekirdek ayarlamanızı tavsiye ederim. Ayrıca bilgisayarınız destekliyorsa 3B grafik ayarlarını da etkinleştirmeniz faydalı olacaktır. 







Sonrasında sistem başlayacak ve aşağıdaki ekran ile karşılaşacaksınız. Burada "Installation" seçeneğini seçiyoruz.




Sistemi yüklemek için disk bölümü oluşturuyoruz. Sonraki adımları resimlerden takip edebilirsiniz. 



















Bilgisayara Android işletim sistemi yükleme ( LineageOS ) Bilgisayara Android işletim sistemi yükleme ( LineageOS ) Cihan tarafından 2021-05-01T01:45:00+03:00 tarihinde gözden geçirildi. Puan: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.