Windows da system ntoskrnl.exe adlı işlem aşırı CPU kullanıyor mu?

Eğer bilgisayarınızda,  Görev Yneticisi 'nde system ntoskrnl.exe adındaki işlemin aşırı CPU kullandığını fark ettiyseniz büyük ihtimal donanımınız ile ilgili bir sorun var demektir. Hatalı bir sürücü, arızalı bir donanım vb. nedenler bu soruna sık sık neden olmaktadır. Ancak benim durumumda sorun biraz farklı ve ilginçti. Bilgisayarıma bir Hard disk Caddy aygıtı taktıktan sonra böyle bir sorun baş gösterdi. Ben ilk başta sürücülerden kaynaklı olduğunu düşündüm ancak öyle değildi. 

Sorun henüz amacını bilmediğim bir anahtarın HDD Caddy 'nin gizli bir noktasına konması ve sistem uyumsuzluklarında bu anahtarın değiştirilmesi gerektiğiydi. Tabi bu gizli anahtardan bir haber olan ben (her modelde bulunmuyor) aldığım ürünün arızalı yada uyumsuz olduğunu düşünmeye başlamıştım. Ta ki bu gizli anahtarı görene kadar, anahtarı yer değiştirip  HDD Caddy donanımını tekrar taktığımda her şey olması gerektiği gibi normale döndü ve tıkır tıkır işlemeye başladı. 

Sonuç olarak cihazınıza bir HDD Caddy taktıysanız ve system ntoskrnl.exe işleminin çok fazla CPU tükettiğini görüyorsanız ilk iş Caddy donanımının üzerinde böyle bir anahtar olup olmadığına bakın. 





Windows da system ntoskrnl.exe adlı işlem aşırı CPU kullanıyor mu? Windows da system ntoskrnl.exe adlı işlem aşırı CPU kullanıyor mu? Cihan tarafından 2020-09-18T01:38:00+03:00 tarihinde gözden geçirildi. Puan: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.