Kablosuz kulaklık pazarının 2019 liderleri belli oldu

Giderek artan kablosuz kulaklık (TWS) trendine hiç şüphesiz akıllı telefon üreticilerinin katkısı büyük. Akıllı telefonlarda 3.5mm kulaklık konektörler kullanılmamaya başladığından buyana kablosuz kulaklık pazarı her geçen gün yükseliyor. Öyle ki bazı kaynaklara göre 2019 yılında yaklaşık 120 milyon adet kablosuz kulaklık piyasaya çıktı, bu sayının yaklaşık 70 milyon adeti üç marka tarafından sağlandı. Ayrıca gelecek yıl bu pazarın %50 oranında artması bekleniyor.

Counterpoint ve Yonhap New verilerine göre pazarın lideri daha önceleri de olduğu gibi Apple şirketi ve şirket 2019 yılında yaklaşık pazarın %50'sini elinde tuttu. Şirket 2019 yılında 58.7 milyon adet AirPods kablosuz kulaklığı pazara sürdü. Rakipleriyle arasında uçurum bir fark olan Apple'in en ardından pazarın ikincisi Xiaomi şirketi oldu, şirket yaklaşık %8.5 bir pazara ulaştı ve 10 milyon adete yakın kablosuz kulaklığı pazara sürdü. Bir çok görüş Xiaomi'nin AirPods klonları olarak görülen AirDots Pro modelleri ve 20$ civarlarında satışı yapılan AirDots kablosuz kulaklıkların etkisinin bu düzeyde bir satış rakamına ulaşmasında büyük etkisi olduğu fikrinde. Kablosuz kulaklık pazarının üçüncü lideriyse %6.9 pazar payı ve 7.4 milyon adet kulaklığı pazara süren Samsung oldu. Bu lider şirketleri JBL ve BEATS takip etti.

Satılan kablosuz kulaklıkların fiyatları göz önüne alındığında ilginç bir tablo ortaya çıkıyor. En pahalı ürünleri satan Apple en çok satışı yaparken, en ucuz ürünleri satan Xiaomi ikinci oldu ve Orta halli fiyatlarıyla Samsung üçüncü oldu.





2019 yılının üçüncü çeyreğine ait olan yukarıdaki grafikte görüldüğü üzere 33 milyon adet kablosuz kulaklık satışı ve 4.1 milyar dolarlık bir pazar oluşmuş durumda. Apple hem satış adeti hemde satış değerlerinde ilk sarıyı korurken, Xiaomi markası satış adetinde ikinci olsa da satış değerinde 8. sırada oldu. Samsung ise hem satış adeti hemde satış değerinde 3. sırasını korudu.


Kablosuz kulaklık pazarının 2019 liderleri belli oldu Kablosuz kulaklık pazarının 2019 liderleri belli oldu Cihan tarafından 2020-01-16T03:07:00+03:00 tarihinde gözden geçirildi. Puan: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.