Webmaster forum kültürümüz bozuldu mu?

Eskiden Webmaster forumları vardı, insanların birbirlerine bir çok konuda yardım ve destek olduğu. Bir başlık açıldı mı bilen, bilmeyen herkes doluşurdu cevap yazmak için. Hatta resmen ilk mesaj, ilk çözüm yarışı vardı forumlarda. Bende uzun yıllarda takıldım, yardım aldım, yardım ettim. Binlerce mesaj, yüzlerce konu geldi geçti.

Fakat yaklaşık son iki yıldır tüm büyük forumlarda üyeliğim olmasına rağmen hiç girip de iki çift kelam edesim gelmiyor. Hani şu davetiyesi için bile günlerce insanların peşinde koştuğu, hatta paralar harcadığı webmaster forumlarında da üyeliklerim var fakat giresim yok oralara.

Peki neden böyle? Çünkü ortam çöplük haline geldi, kim bu çöplükten kendine ne koparırsa hesabına döndü işler. O bir zamanların webmaster forumları şimdilerde ticaret portalları olarak hizmet veriyor. Açılan her başlığın altına ilk yazılan mesaj ve çözüm genelde "Ücret karşılığı yapılır" oluyor. Sizce forum kültürü böyle miydi? Dünyanın hiç bir yerinde forum kültürü şuan ülkemizde olan gibi değildi. Halende ülkemiz forumları kadar değil hiç bir yerde.

Biz ne zamandan beri böyle çıkarcı ve karşılıkçı olduk acaba? Para yoksa çözümde yok. Karşılık yoksa yardımda yok. Bunları da geçtim şuan internet ortamında belkide en çok sahtekarlığın, dolandırıcılığın yaşandığı ülkelerden biriyiz.

Millet olarak teknolojiyi ve gelişimi çok seviyoruz, yeni şeylere belkide diğer milletler arasında en çabuk adapte olan milletlerin başında geliyoruz. Fakat sanki bu hızlı teknoloji/uzay çağı bize pek yaramadı. Sanki teknolojimiz geliştikçe, insanlık vasıflarımız da aynı oranda hızlı bir şekilde tersine düşmeye başladı. Galiba bu teknoloji işi biz Türk milletine pek yaramadı.

İlgi alanım ve bu blog'un genel kategorisi olduğu için bu yazıda webmaster forumu konusunu ele aldım fakat baktığımızda bir çok konuda durum böyle. Teknoloji ile olan ilişkilerimiz oldukça harika ilerlese de, galiba insanlar ile olan ilişkilerimiz fazlasıyla kötü bir biçimde geriye gidiyor.

Umarım her şey bir gün çok güzel olur.
Webmaster forum kültürümüz bozuldu mu? Webmaster forum kültürümüz bozuldu mu? Cihan tarafından 2019-12-04T02:53:00+03:00 tarihinde gözden geçirildi. Puan: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.