Xiaomi Mi 9 - Pro Video Mod özelliğini aktif etme yolu

Mi 9 cihazım da (miui v11.0.8.0) kurcalarken bir özellik keşfettim ve sizlerle paylaşmak istiyorum. Varsayılan olarak devre dışı olan Pro mod ile video kayıt özelliğini ROOT izinlerine sahip bir dosya yönetici ve metin editörü yardımıyla aktif hale getirebiliyoruz. Bu sayede Xiaomi Mi 9 telefonun da Pro mod ile Video kaydı yapabiliyoruz.



Bunun için: Dosya yöneticisi ile data/user/0/com.android.camera/shared_prefs/ yolundaki camera_settings_simple_mode_local_0.xml  dosyasını açıyoruz ve "pref_camera_from_pro_video_module" kodunu buluyoruz, kodun değerini "true" olarak değiştirip dosyayı kayıt ediyoruz. Ardından Pro video mod özelliğini stock miui kamera uygulamasında kullanabilirsiniz.

Aşağıdaki ekran alıntısında ilgili kodu görebilirsiniz.


Konu ile alakalı ekran kaydı videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz














































Ayrıca bu işlemde ufak bir hata mevcut fakat bu kabul edilebilir bir hata. Şöyle ki Pro moda ilk girişte Video modunda açılıyor ve fotoğraf moduna geçiş butonu görünmüyor. Bu butonun görünür olabilmesi için bir defaya mahsus 1sn. de olsa video çekmeniz gerekiyor.


Xiaomi Mi 9 - Pro Video Mod özelliğini aktif etme yolu Xiaomi Mi 9 - Pro Video Mod özelliğini aktif etme yolu Cihan tarafından 2020-03-05T03:26:00+03:00 tarihinde gözden geçirildi. Puan: 5

2 yorum:

  1. Mi8 içinde varmıdır acaba? Mi8 (miui v11.0.4.0)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda bir bilgim yok malesef, ilgili cihazı inceleme şansım olmadı. Ancak aynı yolda bulunan ilgili dosyaları inceleyip böyle bir ayarın olup olmadığı kontrol edilebilir. Bunun yanı sıra bu tür işler için Profesyonel bir uygulama olan Filmic Pro adlı video kamera uygulamasını denemenizi tavsiye ederim. Normalde ücretli bir uygulamadır ancak telegram gruplarından ücretsiz olarak temin edebilirsiniz.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.