Xiaomi Mi 9 ile çekilen resimler

Yeni cihazın kamerası ile sık sık oynuyorum, zaten bu cihazı almamdaki en büyük sebep kamerası olmuştu. Hem dahili kamera uygulaması Miui Kamera ile hemde Google Camera uygulaması ile resimler çekiyorum. Telefonun kamera donanımı harika bir düzeyde fakat fotoğraf çektiğiniz uygulama da çok şeyi değiştirebiliyor.

Yetersiz ışık ve gece çekimlerinde Gcam uygulaması rakipsiz bir şekilde harika işler çıkartıyor. Çoğu durumda size ışığın yetersizliğini hissettirmiyor. Sihirli bir kamera uygulaması gibi adeta. İç mekan çekimlerinde, yalnız obje, taşıt, mobilya gibi çekimlerde Google Kamera uygulamasının kendine has ve benim çok sevdiğim bir havası var. 

Gündüz ve şehir resimlerinde dahili Miui Kamera uygulaması oldukça etkileyici parlak renkler çıkartıyor ortaya. Çekilen fotoğrafa hoş bir hava katıyor bu etkileyici renkler. Fakat yalnız objeleri fotoğraflarken bazı renklerde biraz aşırılık ve sonuç olarak da bozulma meydana geliyor. Bu bozulma görüntü kalitesinde yaşanan bir bozulma değil. 

Örneğin limon sarısı bir çiçeğin yakından fotoğrafını çektiğinizde o çiçek fotoğrafta mandalina turuncusu olarak çıkıyor. Bunun tabi ki en büyük nedeni Xiaomi'nin Miui Kamera uygulamasında çekilen resimlerin parlak ve etkileyici gözükmesini sağlamak için yapmış olduğu yazılımsal renk modifikasyonu.

Miui Kamera uygulamasının gece ve yetersiz ışık koşullarında fotoğraf kalitesinde ve netliğinde büyük optimizasyon sorunları bulunmakta. Aynı ortamda aynı şartlar altında tripod ile çekilen resimlerde Google Kamera uygulaması harika işler çıkartırken, Miui Kamera uygulaması saçmalamanın da ötesine geçebiliyor. 








Xiaomi Mi 9 ile çekilen resimler Xiaomi Mi 9 ile çekilen resimler Cihan tarafından 2019-08-20T00:51:00+03:00 tarihinde gözden geçirildi. Puan: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.