En çok tercih edilen video düzenleme programları

Youtube, artık yediden yetmişe herkesin ilgi odağında olan ve neredeyse herkesin kanal açıp video yüklediği bir platform haline geldi. Üstelik yayınlanan videoların bazıları, profesyonellere taş çıkartacak kadar da iyi hazırlanıyorlar. Peki böyle harika videolar tasarlamak için hangi programlar kullanılıyor hiç merak ettiniz mi?



Bu yazımda, Youtube kanallarında yayınlanan videoların hangi programlarla yapıldığından bahsedeceğim. Tabi ki bu yazıda ders anlatmayacağım sadece video yapma ve düzenleme programlarından ve bu programların kısa özet bilgilerinden bahsedeceğim.

Youtube video yapma programları


Listede sıralanan video düzenleme ve yapma programları tahmini kullanım sıklığına göre sıralanacaktır.


Adobe Premiere Pro


Adobe Premiere Pro Youtube video yapma programı


Adobe, neredeyse her alan insanların kolay ve harika işler çıkartacağı yazılımlar üreten oldukça ünlü bir firma. Adobe Premiere Pro programı ise hem amatör hemde profesyonel yayıncılık yapan kişilerin en çok tercih ettiği programdır. Ücretli satılan bu programı 30 gün boyunca deneme şansınız var. En çok tercih edilen video yapma programı ve video düzenleme programı olarak Adobe Premiere Pro'yu kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Buradan ilgili yazılım sayfasına gidebilirsiniz.



Vegas Pro


Vegas Pro Youtube video yapma programı


Vegas Pro yazılımı çoğu kişi tarafından Sony Vegas Pro olarak bilinmekte fakat yazılım bir kaç kez el değiştirdiği için şuan da Magix firması tarafından yayınlanmakta. Vegas Pro yazılımı da oldukça çok tercih edilen bir video yapma ve düzenleme yazılımı. Genelde kullanım kolaylığı açısından biraz daha kolay olduğu düşünülen bu programda video düzenleme işlerine başlayan kişilerin genelde ilk denedikleri programlardan biridir. Hem amatör hem profesyonel olarak oldukça güzel işler çıkartılabilecek ve uzun yıllardır piyasa olan bir yazılım. Buradan ilgili yazılım sayfasına gidebilirsiniz.



TechSmith Camtasia


TechSmith Camtasia Youtube video yapma programı


Camtasia programı hem ekran kaydetme hemde video düzenleme işlemlerini tek bir program da yapabileceğiniz. Kullanımı en basit video düzenleme programlarından birsidir. Genelde amatörlerin tercih ettiği bu program başlangıç için biçilmiş kaftandır. Tam anlamıyla profesyonel bir video düzenleme programı olmasa da temel olarak tüm videolarınızı düzenleyebilir ve Youtube kanalınıza uygun bir format ve codec ile kayıt edebilirsiniz. Buradan ilgili yazılım sayfasına gidebilirsiniz.




En çok tercih edilen video düzenleme programları En çok tercih edilen video düzenleme programları Cihan tarafından 2019-02-26T18:26:00+03:00 tarihinde gözden geçirildi. Puan: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.